x
Kırlangıç Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kırlangıç Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

17 Ocak 2024

Denizlerin hediyesi olan balıklar, sofralarımıza taşınan en besleyici ve lezzetli yiyeceklerden biridir. Her balığın mevsiminde tüketilmesi vücuda birçok fayda sağlar. Özellikle omega 3 ve 6 açısından zengin olan kırlangıç balığı, tam mevsiminde tüketildiğinde damakları şenlendiren bir lezzet sunar. Farklı tariflerle sofralara gelen kırlangıç balığını çorba olarak da tüketebilirsiniz. Doyurucu ve özgün bir lezzet olan kırlangıç balığı çorbası tarifini sizlerle paylaştık.

Kırlangıç Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 4 adet temizlenmiş kırlangıç balığı

  • 1 adet büyük boy havuç

  • 1 adet büyük boy patates

  • 1 adet orta boy soğan

  • 2 adet defne yaprağı

  • 4-5 adet tane karabiber

  • 1 adet limonun kabuğu

  • 1/2 adet maydanoz

  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 adet limonun suyu

Kırlangıç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balıkları bir tencereye aktarın. Üzerine 1 litre kadar oda sıcaklığında su, defne yaprakları, tane karabiberler ve irice bırakılmış limon kabuklarını ilave edin. Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.

  • Su ısınıp kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra suyun içinden kırlangıç balıklarını, tane karabiber ve limon kabuklarını çıkarın, bu aşamada balıkların tam pişmemiş olması önemlidir. Suyun içinde sadece defne yapraklarını bırakın ve balıkları ayrı bir kaba alın.

  • Kaynamakta olan suyun içine küp küp doğranmış soğan, havuç ve patatesleri ekleyin. Zeytinyağını da ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

  • Sebzeler suyun içinde pişerken balıklarınızı kılçık kalmayacak bir şekilde ayıklayın ve damak zevkinize göre iri veya küçük parçalara ayırın.

  • Kaynamakta olan sebzelerin içine balıkları ekleyin, tuzunu da ilave edin ve birlikte 5-10 dakika daha kaynatın.

  • Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı ve limonu çırpın. Kaynamakta olan sudan bir kepçe alıp yavaşça karıştırarak ilave edin.

  • Hazırladığınız terbiyeyi azar azar çorbaya ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın.

  • İçinden defne yapraklarını çıkarın ve servis etmeden önce üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek afiyetle tüketin.



Kırlangıç Balığının Faydaları Nelerdir?

Kırlangıç balığı sağlık açısından pek çok fayda sunan bir deniz ürünüdür. Öncelikle kırlangıç balığı, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ asitler kalp sağlığını destekleyerek kolesterol seviyelerini düzenleyebilir ve kan basıncını kontrol altında tutabilir. Ayrıca omega-3 yağ asitleri, beyin fonksiyonlarını geliştirerek zihinsel sağlığı destekler ve hafızayı güçlendirebilir.

Kırlangıç balığı D vitamini, B12 vitamini ve iyot gibi önemli besinleri içerir. D vitamini, kemik sağlığı ve bağışıklık sistemi için gereklidir. B12 vitamini enerji üretimine katkıda bulunurken, iyot tiroid bezinin düzgün çalışması için önemlidir.

Ayrıca kırlangıç balığı protein açısından da zengindir ve içerdiği amino asitler ile kas gelişimine katkıda bulunabilir. Antioksidan özelliklere sahip mineraller içerdiği için hücresel sağlığı destekleyebilir ve vücuttaki serbest radikallerle savaşabilir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.